Gedragstherapie

 

Om de behandeling van een gedragsprobleem succesvol te laten plaatsvinden, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Deze voorbereidende stappen zijn:

  • We starten met het invullen van de nodige formulieren, die nodig zijn om een goede diagnose te kunnen stellen en een degelijk behandelplan op te zetten. De input hiervoor komt uiteraard bij u vandaan.
  • Voor de behandeling vindt altijd een intakegesprek plaats. Dit gesprek vindt plaats bij u thuis, zodat ik de hond in zijn thuissituatie kan zien. Tijdens dit gesprek bespreken we het gedrag van de hond en behandelen we vragen die nog open staan na het invullen van de formulieren. Daarnaast kunnen we van gedachten wisselen over de diagnose en de manier van behandelen, Tot slot wordt in dit gesprek afgesproken, in hoe veel sessies het probleem in eerste instantie wordt aangepakt en wat de totaalprijs van de behandeling wordt.
  • Hierna volgen de afgesproken sessies. Elke sessie duurt tussen de 30 en 45 minuten. Dit omdat dit de tijd is dat een hond maximaal in staat is om zijn aandacht erbij te houden. Tijdens deze sessies wordt het gedrag van de hond gecorrigeerd volgens de afgesproken methode. Ik leg elke sessie vast in een dossier.
  • Mocht u na afloop nog aanvullende vragen hebben, bijvoorbeeld omdat de hond weer terugvalt in het probleemgedrag, dan kunnen we uiteraard een herhaalsessie afspreken.

Aanbieding

Vul voor een afspraak het onderstaande formulier in. Ik zal dan een afspraak met u maken voor een intakegesprek.

Naam:


E-mail:


Telefoon:
Free Dreamweaver template created with Adobe Dreamweaver