Wendy & Diva

juli 2011

 

De familie Mertens heeft drie honden, de Engelse buldoggen Dikkie, een reu van 5 jaar en de 18 maanden oude teef Lizzie, en een Franse buldog teef Diva, van 15 maanden oud.

Diva is een hond met enorm veel energie. Ze zoekt steeds vaker confrontaties op met de andere honden en dit heeft recentelijk geleidt tot enkele flinke gevechten waarbij bloed vloeide. Vaak gaat het mis tijdens het eten. Als de drie honden eten krijgen, gaat ze eerste de bakken van de andere twee honden leegeten voordat ze aan haar eigen eten begint. Dit alles gaat gepaard met gegrom en geblaf.

Ook tijdens het uitlaten is ze heel druk en trekt ze het vrouwtje alle kanten op. Het is duidelijk dat Diva een rol in het gezin heeft ingenomen die haar niet toekomt. We zullen haar duidelijk moeten maken dat ze de laagste in rang is.

In drie verschillende sessies hebben we met verschillende oefeningen de rol van Diva bevestigd. Het vrouwtje van Diva, Wendy, heeft op verschillende manieren duidelijk gemaakt dat Diva netjes moest volgen en op haar beurt moest wachten met het eten. Uiteraard blijft Diva een hondje met veel energie, maar na de drie sessie was het probleem stukken minder en hoefde de familie niet heel de dag als een politieagent alles in de gaten houden.


Free Dreamweaver template created with Adobe Dreamweaver