Marga & Hummer

 

Hummer is een vriendelijke en opgewekte Rottweilerreu. Hij verwelkomt iedereen binnen met enthousiastme. Bij mannen is hij echter wat terughoudend, die moet hij wat vaker gezien hebben voordat hij die echt vertrouwt.

Hummer heeft een paar storende onhebbelijkheidjes. 's Avonds binnen moet je hem constant in de gaten houden. Hij springt steeds op bewegende schaduwen op de vloer. Daarnaast wil hij nogal eens tegen de tv springen als hij daarop interessante dingen ziet. Ook buiten is het oppassen. Hummer kan plotseling uitvallen naar passerende auto's, zeker als hij ze niet aan ziet komen.

Het probleem met de auto's hebben we als eerste aangepakt. We zijn naar een druk kruispunt gelopen en hebben de hond afgeleid als er auto's passeerden. Telkens als er een auto kon passeren zonder dat Hummer reageerde, werd Hummer hiervoor uitgebreid beloond. Hij kreeg al snel in de gaten dat hij voor een beloning naar het vrouwtje moest kijken als er een auto voorbij kwam.

Na enkele buitensessies hebben we de problemen binnen aangepakt. We hebben dvd's opgezet met daarop beelden van honden. Hierop reageerde Hummer voorheen erg heftig. Door hem steeds te corrigeren nam het probleem al snel af. Op dezelfde manier werd het schaduwjagen aangepakt. Ook dit werd stukken minder. De verwachting is, dat Marga de hond regelmatig moet herinneren aan "de nieuwe afspraken."


Free Dreamweaver template created with Adobe Dreamweaver