Jan, Corrie & Polly

augustus 2011

 

Polly is een kruising Friese Stabij - ruwharige Jack-Russel met een paar kleine probleempjes. In verschillende situaties vertoont Polly zenuwachtig gedrag. Ze reageert soms heftig op situaties die ze nog niet eerder heeft meegemaakt.

In huis blaft Polly erg veel. Met name als er mensen aanbellen is Polly moeilijk stil te krijgen. Daarnaast reageert ze zenuwachtig op harde geluiden en vreemde voorwerpen, zoals een kartonnen doos. Ook buiten reageert ze heftig op voor haar vreemde situaties. Met een aantal honden uit de buurt kan ze goed opschieten, met anderen gaat het helemaal fout.

In verschillende sessies hebben we Polly in de voor haar gevreesde situaties gebracht, om ze zodoende op te kunnen lossen. We zijn gestart met verschillende middelen om haar te laten wennen aan harde geluiden, en hebben meteen het blaffen in huis aangepakt. Jan en Corrie hebben nu verschillende hulpmiddelen waarmee ze Polly geleidelijk aan allerlei situatie kunnen laten wennen. Dit proces zal voor hen nog geruime tijd in beslag nemen, maar met kleine stapjes gaat Polly steeds verder vooruit.


Free Dreamweaver template created with Adobe Dreamweaver