Carla, Cees & Luna

maart 2012

Luna, een kruisinkje, is met haar leeftijd van ongeveer vijf maanden al aardig op weg om de baas in huis te worden. Haar baasjes Carla en Cees weten af en toe niet meer hoe ze om moeten gaan met de enorme energie van het kleintje. Ook Demi, een bejaarde Labrador dame, wil soms liever even een dutje doen, zonder dat Luna haar probeert te dwingen tot een leuk spelletje.

Luna heeft enorm veel energie, zelfs voor haar jonge leeftijd. Dat is uiteraard nog niet zo erg, maar soms is het wat te veel. Demi doet graag een dutje op de bank. Op dat soort momenten moet Luna weten, dat ze Demi met rust moet laten. Als er lekkere kluifjes uit de kast komen, zorgt Luna ervoor, dat ze meteen alles afpakt en er met de hele buit vandoor gaat. Ook op straat wil Luna de dienst uitmaken. Alles dat beweegt is interessant. Als er andere honden in de buurt komen, is een praatje op straat voor haar baasjes niet meer mogelijk. Ze moeten haar constant corrigeren en in de gaten houden.

Tijdens drie sessies hebben we alle situaties uitgebreid opgezocht. We hebben met gerichte oefeningen aan Luna duidelijk gemaakt wat de huisregels zijn. Al meteen bij de eerste sessie heeft ze geleerd, dat ze Demi haar rust moet geven. Luna mag nu niet meer inde bank, dat voorrecht hebben alleen de baasjes en Demi. Ook tijdens het wandelen weet ze nu dat ze lekkers krijgt als ze netjes gaat zitten, ook als het baasje even met andere mensen wil praten. De mensen uit de buurt hebben al leuke complimenten aan Carla en Cees gegeven over hun "netjes opgevoede" hondje.


Free Dreamweaver template created with Adobe Dreamweaver